Zeil in 2018 mee naar Schotland 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zomermaanden zeilt de "Pride" in gebieden die vaak alleen per schip te bereiken zijn, en veelal nog een ongerepte natuur bezitten. De afgelopen jaren waren deze gebieden: de Azoren, Noorwegen, Ierland, Schotland, Zweden en Finland. In de zomer van 2018 staat Schotland op het programma. Whiskyreizen, wandelreizen en natuurreizen in een uniek landschap met ongekende gastvrijheid. Eilandhoppen langs de vele ongerepte eilanden van de Hebriden. Zeilend door de highlands over het beroemde Loch Ness. Natuurreizen naar ongerepte gebieden met papegaaiduikers, zeearenden, walvissen, reuzenhaaien, otters en dolfijnen. Whiskyreizen naar afgelegen distilleerderijen. Een greep uit de mogelijkheden in volgens velen het mooiste vaargebied van Europa! 

 

papegaaiduikers-aan-westkust-schotland

1) Di.5 juni 10:00u- Vr.15 juni 10:00u Oversteek Noordzee naar Schotland 

Harlingen- Edinburgh €.750,- nu last minute prijs €.600,-

Vanaf Harlingen wordt er koers gezet richting Vlieland. De volgende dag vertrekken we voor een oversteek van 220 mijl. Tijdens deze reis wordt er extra aandacht besteed aan navigatie op zee. Onze eerste Engelse haven die we aanlopen is Whitby. Whitby is een eeuwenoude havenplaats waar de ontdekkingsreiziger James Cook vertrok. Bij rustig weer kunnen we de Farne Islands bezoeken. Deze eilandengroep is een waar vogelparadijs. Begin juni zijn vele broedvogels aanwezig waarbij de papegaaiduikers altijd een goed fotomotief zijn. 

Holy Island is alleen met hoogwater een eiland en heeft een autoweg naar het vasteland welke alleen met laagwater te berijden is! Dunbar is een oud zeeroversnest en ligt aan de monding van de Firth of Forth met de bekende rots Bass Rock. Na een bezoek aan het pittoreske stadje Pittenweem zetten we koers naar de haven van Edinburgh. Een prachtige stad waar deze afwisselende reis eindigt. Een echte zeilreis voor een speciaal tarief.

2 plaatsen vrij voor last minute prijs

prachtige-ochtend-op-loch-ness-vanf-de-pride

2) Vr.15 Juni 16.00u – Zo.24 Juni 10.00u Door Schotland van oost naar west      

Edinburgh- Oban €.840,- 

Vanaf Edinburgh zeilen we de Firth of Forth uit.  Hier liggen meerdere kleine vissershaventjes zoals Anstruther en Pittenweem, die een bezoek meer dan waard zijn. Bass Rock is een imposante rots waar een grote kolonie Jan van Genten nestelt. Stonehaven is een prachtig plaatsje om te wandelen op weg naar Inverness waar we het afgelopen jaren vergezeld van dofijnen de baai binnen zeilden. Vanaf Inverness gaan we dwars door Schotse highlands.

Ook Loch Ness staat op het programma. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht door Schotland met 29 sluizen, mooie kastelen, gezellige pubs en een adembenemende mooie omgeving. Bij de hoogste berg van de UK, de Ben Nevis, zeilen we het uniek gebied van de Hebriden binnen. Glashelder water, tientallen ongerepte eilanden waar we er een paar van gaan bezoeken voor we deze reis afsluiten in het gezellige stadje Oban.

0 plaatsen vrij. vol

20140630_204747

3) Zo.24 Juni 16.00u – Ma.2 Juli 10:00u  Single malt whisky sailing 

Oban- Oban €840,-.

De Hebriden is een gebied met tientallen schitterende eilanden met elk een eigen karakter. Net als de whisky's die van deze eilanden komen. Deze reizen zijn voor liefhebbers van Schotland die ook van een whisky genieten. We zeilen naar eilanden die naast whisky ook aan cultuur en natuur veel te bieden hebben Verder zijn de bewoners zijn erg gastvrij en laten je graag hun eiland zien, nodigen je uit voor een Ceilidh( Schotse feestavond) of voor een drankje in de lokale pub. Eilanden die op het programma kunnen staan zijn Mull (Tobermory whisky), Islay (meerdere whisky's), Skye (Talisker whisky), Jura (Jura whisky).

 

Maar ook eilanden zonder eigen distilleerderij staan op het programma want Uisge Beathe zoals whisky in het gaelic genoemd wordt betekent levenswater en is op elk eiland te verkrijgen. Eric kent dit gebied om zijn duimpje en schenkt speciaal voor deze reizen een nightcap van de lokale whisky!

vol 

20140803_084927

4) Ma.2 Juli 16.00u – Do.12 Juli 10.00u Binnen en buiten Hebriden

Oban-Oban €950,- 

De westkust van Schotland is een gebied met tientallen schitterende eilanden met elk een eigen atmosfeer. In deze periode is het lang licht en is het de beste tijd om de vele soorten broedvogels op de eilanden te bezoeken. Muck, Iona, Canna, Rum, Mull, Skye, Colonsay en Islay zijn parels in glashelder water waar je met een beetje geluk tijdens het zeilen wordt vergezeld door dolfijnen en walvissen. Het eiland Staffa met zeskantige zuilen en grot is een ervaring om nooit te vergeten. Tobermory, Portree en Plockton zijn havenplaatsen waar je gezellig de pub in kunt, of een rondleiding door een whiskydistilleerderij kunt maken. De eilanden van de buiten-Hebriden zijn ruiger en hebben prachtige stranden zoals het unieke Mingulay.

Zit het weer mee kunnen we koers zetten naar St. Kilda, wat een droomeiland is voor elke zeiler, vogelaar, natuur of cultuurliefhebber. Deze vakantiereis begint en eindigt in het gezellige Oban.

1 plaats vrij

 

img_1129

5) Do.12 Juli 16.00u – Vr.20 Juli 10.00u Sailing-Hiking-Wildlife

Oban-Oban €.750,- 

Deze zeil/wandelreis gaat langs eilanden de eilanden van de Binnen Hebriden waar je heerlijk kunt wandelen. In dit ongerepte gebied liggen tientallen schitterende eilanden in kristalhelder water met elk een eigen atmosfeer en landschap. Je kunt wandelen op het eiland Rum met een ruige natuur, of op het kleine liefelijke eiland Muck. De Cullin Hills is een gebied op Skye met heuvels tot 1000 meter met prachtige watervallen. Ontmoetingen met walvissen, dolfijnen, reuzenhaaien, otters en vele vogelsoorten zijn tijdens deze zeil/wandelreizen aan de westkust van Schotland zeker geen uitzondering.

Per dag wordt er een uur of 4 gezeild waarna er tijd genoeg is om het land te verkennen.We zeilen naar eilanden die naast natuur ook genoeg Schotse cultuur te bieden heeft. De bewoners zijn erg gastvrij en laten je graag hun eiland zien, nodigen je uit voor een Ceilidh( Schotse feestavond) of voor een drankje in de lokale pub. En als je aan boord komt heeft Eric de maaltijd klaar en kan er nagepraat worden over dit unieke gebied.

2 plaatsen vrij

IMG_1831

6) Vr.20 Juli 16.00u -Za.28 Juli 10.00u whisky wildlife sailing

Oban-Oban €.750,- 

De Hebriden is een gebied met tientallen schitterende eilanden met elk een eigen karakter. Net als de whisky's die van deze eilanden komen. Deze reizen zijn voor liefhebbers van Schotland die ook van een whisky genieten. We zeilen naar eilanden die naast whisky ook aan cultuur en natuur veel te bieden hebben Verder zijn de bewoners zijn erg gastvrij en laten je graag hun eiland zien, nodigen je uit voor een Ceilidh( Schotse feestavond) of voor een drankje in de lokale pub. Eilanden die op het programma kunnen staan zijn Mull (Tobermory whisky), Islay (meerdere whisky's), Skye (Talisker whisky), Jura (Jura whisky).

Maar ook eilanden zonder eigen distilleerderij staan op het programma want Uisge Beathe zoals whisky in het gaelic genoemd wordt betekent levenswater en is op elk eiland te verkrijgen. Eric kent dit gebied om zijn duimpje en schenkt speciaal voor deze reizen een nightcap van de lokale whisky!

0 plaatsen vrij (vol)

20140803_084943

7) Za.28 Juli 16.00u – Wo.8 Aug. 10.00u Schotse Hebriden en Highlands

Oban-Inverness €.1050,- 

Zeilschip "de Pride" ligt klaar in de gezellige havenstad Oban. We bezoeken meerdere eilanden van de Hebriden met elk een eigen karakter. Het mooie Tobermory. Dit leuke plaastje op het eiland Mull heeft felgekleurde huizen met een paar echte Schotse Pubs. Colonsay met prachtige stranden en wandelgebieden. Eigg met gastvrije inwoners en een prachtige baai met zeehonden en otters. Na een paar dagen nemen we afscheid van dit unieke gebied en zeilen we richting de hoogste berg van de UK, de Ben Nevis. Bij Fort William varen dwars door de Highlands over het Calidonian kanaal richting Loch Ness.

Wel of geen monster, het is een prachtige tocht door Schotland met 29 sluizen, mooie kastelen, gezellige pubs en een adembenemende mooie omgeving. Inverness is het eindpunt van deze reis.

last minute: wegens afzegging reisbureau 2 plaatsen vrij: nu voor €.850,-

 

 

20140618_161951

8)Wo.8 Aug. 16.00u – Di.21 Aug. 10.00u Schotse oostkust oversteek Noordzee 

Inverness-Harlingen €.995,-

Een echte zeezeilreis die in de highlands van Schotland start. We gaan door de laatste sluizen van het caladonian canal en hopelijk worden we netals de laatse jaren door een groep dolfijnen naar zee begeleidt Van Inverness zeilen we langs de oostkust en bezoeken oude droogvallende vissershaventjes. Lossiemouth, Stonehaven en Eyemouth zullen we zeker bijschrijven in het logboek. Ergens vanaf de Schotse of Engelse kust zullen we oversteken naar Nederland.

Deze oversteek met het zeilschip "de Pride of mother Sea" van ruim 200 zeemijlen is de afsluiting van een avontuurlijke tocht. Een reis die alles van Schotland laat zien, maar waar de nadruk zeker ook op het zeilen zal liggen en dit alles voor een speciaal tarief!

1 plaats vrij

kerst_21

Vrije plaatsen aangepast op:

8 juli  2018

 

Voor Foto's van de zeilreizen in Schotland klik hier

Voor Foto's van de whiskyreizen in Schotland klik hier

Voor Foto's van het natuurleven in Schotland klik hier

Alle bovenstaande prijzen zijn in Euro en zijn per persoon, en inclusief havengelden, diesel en goede maaltijden verzorgt door schipper/ kok Eric aan boord van het zeilschip de Pride.  U kunt individueel aanmelden of met meerdere personen. Voor zeilreizen in Nederland klik hier             

Met 6 personen boekt u het schip exclusief voor uw eigen gezelschap.

Voor verdere informatie/reserveren

kunt u bellen met schipper:

Eric Schepers 0651075400,

of een E-mail sturen naar : info@cadans-charters.nl

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van BBZ/TCN van kracht.