Zeil in 2020 mee naar Scandinavië 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zomermaanden zeilt de "Pride" in gebieden die vaak alleen per schip te bereiken zijn, en veelal nog een ongerepte natuur bezitten. In de zomer van 2020 staan Denemarken, Zweden en Noorwegen op het programma. Een zon die bijna niet ondergaat, schitterende eilanden, veel midzomerfestivals, zelf gevangen vis grillen, droomankerplaatsen, pittoreske haventjes. Al deze ingrediënten zorgen voor een zorgeloze zeilvakantie in een uniek vaargebied. De heenreis gaan over de Noord- en Oostzee en is optimale reis om vakantie en het opdoen van zeezeilervaring te combineren. De terugreis van Gothenburg gaat naar Bremerhaven waar we samen met de mooiste zeilschepen deelnemen aan Sail Bremerhaven. Dus genoeg mooie reizen om te zeggen.. Ik zeil mee!

20150623_213058

1) Zo.14 juni 20:00u- Zo. 28 juni 10:00u  4 landentocht NL-Du- De- SE Harlingen- Gothenburg €.1170,-

Vanaf Harlingen wordt er koers gezet richting Vlieland. Afhankelijk van het weer op de Noordzee kunnen we in een keer door naar het Noord-Oostzeekanaal of nog een Duits Waddeneiland bezoeken. Vanuit Kiel steken we over naar Denemarken. Vele mooie eilanden zoals Aero, Samso en Omo schrijven we bij in het logboek.  Als we weer gunstig is steken we het Kattegat over en zeilen langs de prachtige scherenkust van Zweden naar het noorden. De langste dag maken we op deze reis mee... en dat in Scandinavië een reden voor een feestje. Verborgen tussen de vele eilanden ligt Gothenburg waar deze reis eindigt. Tijdens deze reis wordt er extra aandacht besteed aan navigatie op zee.

     1 plaats vrij 

20170806_101419

2) Zo.28 Juni 16.00u – wo. 8 Juli 10.00uScherenkust van Zweden naar Noorwegen  

Gothenburg- Sandefjord €.950,- 

Gothenburg is het hart van het Zweedse scherengebied. Vele bewoonde en onbewoonde eilanden zorgen voor een bescherming van de golven van het Kattegat en het Skagerak. Afhankelijk van weer en wind kunnen we tussen de scheren door zeilen of op open zee. De meest westelijke eilanden Väderöarna is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het eiland Käringön vind je schilderachtige rode vissershutjes, buitenzwembaden en tuinen waaraan sinds de 19e eeuw niets is veranderd. Marstrand, Smögen en Grebbestad zijn pareltjes van de westkust en zullen zeker in het logboek komen te staan. Het vissersdorpje Fjällbacka werd in één klap wereldberoemd dankzij de bestsellers van de Zweedse auteur Camilla Läckberg. De Kostereilanden, op de grens van Zweden en Noorwegen herbergen een unieke variatie aan flora en fauna en het gebied heeft een prachtige kustlijn van stranden en rotseilandjes.  Sandefjord aan het begin van het Oslofjord is het einde van deze reis.

o plaatsen vrij (vol)

20150711_152051

3) Wo. 8 Juli 16.00u- za 18 juli 2018 zuidkust van  Noorwegen  

Sandefjord- Sandefjord €.950,- 

De zuidkust van Noorwegen wordt wel de rivièra van het noorden genoemd.  Een zon die bijna niet ondergaat, honderden schitterende eilanden, veel midzomerfestivals, zelf gevangen vis grillen, droomankerplaatsen, pittoreske haventjes en adembenemende vergezichten. Al deze ingrediënten zorgen voor een zorgeloze zeilvakantie in een uniek vaargebied. Deze reis start en eindigt in het Noorse Sandefjord niet ver van Oslo Torp, dus ideaal te bereiken.

    3 plaatsen vrij

hpim0653

4) Za.18 Juli 16.00u – Di.28 Juli 10.00u Noorse Zuidkust

Sandefjord-Sandefjord €950,- 

De zuidkust van Noorwegen wordt wel de rivièra van het noorden genoemd.  Een zon die bijna niet ondergaat, honderden schitterende eilanden, veel midzomerfestivals, zelf gevangen vis grillen, droomankerplaatsen, pittoreske haventjes en adembenemende vergezichten. Al deze ingrediënten zorgen voor een zorgeloze zeilvakantie in een uniek vaargebied. Deze reis start en eindigt in het Noorse Sandefjord niet ver van Oslo Torp, dus ideaal te bereiken. 

1 plaats vrij

 

20170722_150929

5) Di.28 Juli 16.00u –Zo.9 aug 10.00u            Noorwegen - Zweden

Sandefjord- Gothenburg €.1140,- 

Vanuit Sandefjord steken we het Oslofjord over en zoeken een mooi plek om te overnachten in een gebied met ontelbare eilandjes. De Kostereilanden, op de grens van Noorwegen en Zweden herbergen een unieke variatie aan flora en fauna en staan op het verlanglijstje. Afhankelijk van weer en wind kunnen we tussen de scheren door zeilen of op open zee. De meest westelijke eilanden Väderöarna is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het eiland Käringön vind je schilderachtige vissershutjes, buitenzwembaden en tuinen waaraan sinds de 19e eeuw niets is veranderd. Marstrand, Smögen en Grebbestad zijn pareltjes van de Zweedse westkust en zullen zeker in het logboek komen te staan voordat deze reis in Gothenburg eindigt.

2 plaatsen vrij 

 

 

IMG_1112

6) Zo 9.aug 16.00u -Vr.21 aug. 10.00u  3-landen Oost- en Noordzee

Gothenburg- Sail Bremerhaven €.1140,- 

We laten de Zweeds scherenkust achter ons als we het Kattegat oversteken naar Denemarken. De afwisseling is groot met gezellige vissershavens maar ook kleine eilandjes waar de tijd heeft stilgestaan maar bovenal een uniek zeilgebied. Onze koers is zuid en onderweg zijn er zo veel mooie plekken om vast te maken... Saeby en Swendborg of de eilanden Anholt, Samso, Omo en Aero... De Deense Zuidzee laat een blijvende herinnering achter als we via het Noord-Oostzeekanaal richting de Noordzee gaan. Als er tijd is nog een zeilreis naar Helgoland. Op woensdag zeilen we samen met de mooiste zeilschepen naar Sail Bremerhaven. Op donderdag een dag genieten van dit prachtige nautische evenement met zeilschepen muziek en veel gezelligheid.

6 plaatsen vrij 

brandarisrace 13

7) Vr.21 Aug 16.00u – Zo.30 Aug. 15.00u Sail Bremerhaven Noordzeereis

Bremerhaven-Harlingen €.850,- 

Zeilschip "de Pride" ligt op vrijdag klaar in het centrum van Bremerhaven te midden van de mooiste zeilschepen ter wereld. Na kennismaking aan boord kun je jezelf onderdompelen in een nautische sfeer met veel muziek, zeilschepen en gezelligheid.  Zaterdag is er een zeilparade op de Weser en op zondag zeilen als het weer meezit naar Helgoland, een unieke rots met natuurschoon maar ook nog steeds taxfree winkelen! We zetten weer zeil om via verschillende Duitse  en Nederlandse Waddeneilanden terug te zeilen naar Harlingen.

6 plaatsen vrij

 

Alleprijzen zijn in Euro en zijn per persoon, en inclusief havengelden, diesel en goede maaltijden verzorgt door schipper/ kok Eric aan boord van het zeilschip de Pride.  U kunt individueel aanmelden of met meerdere personen. Voor zeilreizen in Nederland klik hier             

Met 6 personen boekt u het schip exclusief voor uw eigen gezelschap.

Voor verdere informatie/reserveren

kunt u bellen met schipper:

Eric Schepers 0651075400,

of een E-mail sturen naar : info@cadans-charters.nl

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van BBZ/TCN van kracht.

 

 

 

Vrije plaatsen aangepast op:

15 januari  2020