Zeilenreizen  Canarische eilanden, Madeira en Azoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na vele jaren naar het noorden te zijn gezeild gaat "de Pride" vanaf begin augustus 2019 richting het zuiden! Zeil mee naar de Engelse zuidkust, kanaaleilanden, de Spaanse Ria's, de Portugese Atlantische kust en de Canarische eilanden. De totale reis naar de Canarische eilanden zal ongeveer een week of 10 duren. Je kunt 1,2 of nog meer trajecten meezeilen. Vanaf eind oktober 2019 t/m maart 2020 staan er zeilreizen rond de Canarische eilanden op het programma. De Canarische eilanden, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan is een ideaal gebied voor een fantastische zeilvakantie. Een heerlijk subtropisch klimaat en prachtige eilanden. Even de winter ontvluchten in Nederland en ruilen voor een zeilvakantie in een gebied met kristalhelder water tussen afwisselende eilanden met veel afwisselende natuur en cultuur. Vanaf april 2020 wordt er koers gezet naar Madeira en de Azoren  Onderstaande reizen zijn individueel te boeken of met een groepje van maximaal 6 personen. Tussenliggende periodes zijn veelal beschikbaar voor groepsreservering.  (Bijgewerkt 15 juli 2019) 

20160618_105124

A1) Do.8 aug.12:00u-Vr.23 aug 10:00u

Vlissingen-Engeland- kanaaleilanden €.1350,-

Vlissingen is het startpunt van deze zeilreis. De volgende dag wordt er koers gezet naar de Engelse kust. Vanaf het eiland Wight zetten we koers richting de Franse kust. De kanaaleilanden zijn een heerlijke vakantiebestemming maar ook een zeilgebied met aantrekkelijke havens ankerbochten en grote getijverschillen. Genieten van de mix van Engelse en Franse invloeden op de eilanden Sark, Alderney, Herm, Jersey en Guernsey. Een zeilgebied met prachtige kusten en schilderachtige haventjes. Deze reis eindigt in Brest.

0 plaatsen vrij 

prachtige-ochtend-op-loch-ness-vanf-de-pride

A2) Vr.23 aug.16:00u-Vr.6 sep 10:00u

Brest- La Corunja- Vigo  €.1350,-

Vanaf Brest ligt de Golf van Biskaje voor ons. Als het weer meezit zullen we er een dag of 4 over doen voordat de Spaans kust zal opdoemen. Een unieke ervaring om langzaam de Noordzee te verlaten en de Atlantische Oceaan op te zeilen. De Torre de Hercules, de oudste werkende vuurtoren ter wereld zal ons welkom heten in La Carunja. Deze kust van Galicië is bekend om de Ria's. De rivierenmondingen hebben heel veel natuur en cultuur te bieden en kunnen we met ons zeilschip mooi gaan verkennen. 

0 plaatsen vrij 

20120707_122022

A3) Vr.6 sept.16:00u-Wo.18 sep 10:00u

Vigo- Porto- Lissabon   €.1150,-

Er zijn leuke plekjes in de Rio Vigo voordat we de kust van Galicië achter ons laten. We zeilen de grens naar Portugal over. Deze Atlantische kust heeft een aantal mooie steden zoals Porto en Lissabon maar ook veel kleine vissersplaatsen. Meestal waait hier een noordelijke wind en kunnen we zeilend mooie afstanden afleggen naar het zuiden.We zeilen uiteindelijk de rivier de Taag op om Lissabon te verkennen.

0 plaatsen vrij 

Canarische_Eilanden_004

A4) Wo.18 sept.16:00u-ma.30 sept 10:00u

Lissabon- kaap St Vincent- Algarve   €.1150,-

Vanaf Lissabon is het een paar dagen zeilen naar kaap St. Vincent. De Algarve is een kustgebied met aantrekkelijke haventjes maar ook met een overweldigende natuur. Unieke baaitjes waar het strand omringd is door prachtige rotsformaties en waar met het schip voor anker gaan. Naast de toeristische plekken met gezellige cafés zijn er ook genoeg plaatsen te vinden waar we kunnen genieten van turquoise water waar we kunnen zwemmen of snorkelen. In Albufeira stopt deze zeilreis.

3 plaatsen vrij 

 

img_1745

A5) Ma.30 sept.16:00u-Di.15 okt 10:00u

Algarve-Canarische eilanden   €.1350,-

De Algarve laat een blijvende indruk achter als we koers zetten richting de Canarische eilanden. We zullen zo langzaam de noord-oost passaat oppikken. We zullen ongeveer 4 etmalen op zee zijn en zullen merken dat we langzaam in een subtropisch klimaat komen. Onderweg hebben we steeds meer kans om dolfijnen en walvissen te zien. Lanzarote zal het eerste eiland zijn waar we aan land gaan na onze avontuurlijke zeilreis. Als er nog genoeg tijd is  kunnen we de eilanden La Graciosa en Fuerteventura in het logboek bijschrijven voor we in Lanzerote afscheid van elkaar nemen.

0 plaatsen vrij 

vakantie-canarische-eilanden

A6) Do.17 okt.16:00u-za.26 okt 10:00u

Lanzarote- Fuerteventura- La Graciosa €.890,-

Een afwisselende zeilreis reis langs de oostelijke Canarische eilanden. Lanzerote met gezellige havenplaatsen met vertier maar ook uitgestrekte roodgekleurde vulkanische landschappen, en zwarte lavastranden. Het kleine eilandje Isla de los Lobos, met haar unieke fauna en flora, is een mooie tussenstop richting Fuerteventura met een prachtige kust: hagelwitte zandstranden en duinen contrasteren er met de helderblauwe zee. La Graciosa is een eiland zonder asfalt en heerlijk om te wandelen of met een mountainbike het eilandje te bekijken. Vertrek en aankomst van deze reis is Lanzerote.

0 plaatsen vrij 

la palma wandelen

A7) Do.7 nov.16:00u-wo.20 nov 10:00u

Lanzarote- Fuerteventura- Gran Canaria- Gomera- Tenerife €.1290,-

Bij deze zeilreis van Lanzerote naar Tenerife zullen we 4 of zelfs 5 Canarische eilanden bezoeken. Een prachtig zeilgebied met een aangename temperatuur en veelal een mooie wind om te zeilen. De diversiteit van de verschillende eilanden is geweldig. Van stranden en woestijngebieden tot bergketens en subtropische bossen. In deze reis zullen naast het zeilen ook zeker tijd hebben om natuur en cultuur van de eilanden te ervaren. We overnachten in gezellige vissershaventjes maar ook voor anker in adembenemende mooie baaitjes waar we een duik kunnen nemen in het glasheldere water of wat vis kunnen vangen voor het avondeten. Start is op Lanzerote en einde van deze reis is Tenerife. 

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

HPIM0103a

A8) Do.21 nov.16:00u-zo.1 dec. 10:00u

Tenerife-La Palma-Gomera- El Hiero  €.990,-

Deze zeil/natuurreis gaat naar de westelijke en meest ongerepte Canarische eilanden. Zeilend van eiland naar eiland houden we goede uitkijk want het gebied staat bekend om de vele soorten dolfijnen en walvissen. De eilanden zelf lenen zich voor prachtige wandelingen door afwisselende gebieden. Er zal tijd zijn om met landexcursies mee te gaan of om zelf op pad te gaan. De natuur op La Palma is bijzonder mooi. Niet voor niets heeft het de bijnaam "La Isla Bonita", ook bekend van Madonna's hit. Aan te bevelen is een wandeling in het Los Tilos Natuurreservaat behorend tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Gomera heeft als bijnaam het bloemeneiland en er zijn prachtige wandelingen op dit relatief kleine eiland. El Hierro, de onbekende parel, is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Hier heeft de tijd stilgestaan en is daardoor een waar paradijs voor wandelaars en rustzoekers. We zullen afhankelijk van het weer in havens vastmaken maar ook voor anker in baaien met glashelder water wat uitnodigt voor even zwemmen of snorkelen.

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

madeira

A9) Do.16 jan.16:00u-zo.26 jan.10:00u

Tenerife-La Palma-Gomera- El Hiero  €.990,-

Deze zeil/natuurreis gaat naar de westelijke en meest ongerepte Canarische eilanden. Zeilend van eiland naar eiland houden we goede uitkijk want het gebied staat bekend om de vele soorten dolfijnen en walvissen. De eilanden zelf lenen zich voor prachtige wandelingen door afwisselende gebieden. Er zal tijd zijn om met landexcursies mee te gaan of om zelf op pad te gaan. De natuur op La Palma is bijzonder mooi. Niet voor niets heeft het de bijnaam "La Isla Bonita", ook bekend van Madonna's hit. Aan te bevelen is een wandeling in het Los Tilos Natuurreservaat behorend tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Gomera heeft als bijnaam het bloemeneiland en er zijn prachtige wandelingen op dit relatief kleine eiland. El Hierro, de onbekende parel, is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Hier heeft de tijd stilgestaan en is daardoor een waar paradijs voor wandelaars en rustzoekers. We zullen afhankelijk van het weer in havens vastmaken maar ook voor anker in baaien met glashelder water wat uitnodigt voor even zwemmen of snorkelen.

5 plaatsen vrij 

redenen-vakantie-canarische-eilanden

A10) Wo.25 maart 16:00u-ma. 6 april 10:00u

Tenerife- Madeira €.1190,-

Deze avontuurlijke zeilreis gaat van de Canarische eilanden naar Madeira. Afhankelijk van het weer kunnen we nog wat havens aanlopen voor we de Canarische eilanden verlaten voor een oversteek van 300 zeemijlen. Het water is kristalhelder en drie etmalen op zee met misschien walvissen en dolfijnen en in de nacht een prachtige sterrenhemel maken deze oversteek tot een indrukwekkende belevenis. Speelt het weer mee kunnen we voor anker bij de Ilhas Desertas, een verlaten eilandengroep met een uniek dierenleven.  Madeira, het bloemeneiland, is in voorjaarsstemming en heeft meerdere haventjes en mooie ankerbaaien. We kunnen wandelen of een fiets of auto huren om het binnenland te verkennen. Als we nog tijd hebben is het eiland Porto Santo een mooie bestemming voordat we afscheid nemen in de haven van Machico niet er van het vliegveld van Madeira. 

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

 

HPIM0102

A11) Di. 7 april 16:00u- Di.14 april 10:00u

Rondreis Madeira €.695,-

We hoeven bij deze zeilreis rond Madeira geen grote afstanden af te leggen. Er zijn aan de zonnige zuidkust van Madeira genoeg mooie plekken voor een afwisselde vakantiereis. Ook het eiland Porto Santo met mooie stranden staat op ons verlanglijstje. Dus zeilen omhoog en lekker genieten van een glasheldere Atlantische Oceaan met veel zeeleven. Het voorjaar geeft de kust van Madeira kleur met een ongekende bloemenpracht. Of we het anker laten vallen in een mooie baai of overnachten in een gezellige haven er is altijd tijd om het land te verkennen en met nieuwe ervaringen aan te schuiven bij het avondeten aan boord. Er zijn prachtige wandel- en fietspaden en de lente is hier al aanwezig. Eric zorgt een afwisselend programma en voor de maaltijden aan boord.

0 plaatsen vrij (vol)

 

madeira

A12)Di.14 april 16:00u- Za.2 mei  10:00u

Madeira- Azoren  €.1790,-

Madeira laat een blijvende indruk achter als we koers zetten richting de Azoren. Een eilandengroep met 9 verschillende eilanden waar het massatoerisme nog niet zijn intrede heeft gedaan. Deze avontuurlijke reis start met een oversteek van 5oo zeemijlen naar het Noordwesten richting Santa Maria. Dit kleine eiland heeft unieke flora en mooie stranden. Sao Miguel is het volgende eiland. het grootste eiland heeft veel te bieden. Vanuit Ponta Delgada kunnen we dit prachtige eiland per auto verkennen. Het eiland Pico met de hoogste berg is indrukwekkend en bekend om de vele soorten walvissen die hier gespot worden. Horta, Sao Jorge, en Graciosa liggen dicht bij elkaar en zeker een bezoek waard. Terceira met de de hoofdstad Angra is werelderfgoed en zal zeker bezocht worden voordat we in Praia da Vitoria, vlak bij het vliegveld afscheid van elkaar nemen.

4 plaatsen vrij 

naar-staffa-fingals-cave-hebriden

A13) Za. 2 mei 16:00u- za.9 mei 10:00u

Rondreis Azoren €.750,-

Deze Azoren rondreis start en eindigt in Terceira.  We zullen in deze weekreis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het  eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! De eilanden Sao Jorge en Graciosa zijn minder toeristisch en hebben kleine vissershavens maar ook mooie ankerplaatsen. Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

0 plaatsen vrij 

img_1717

A14) Za. 9 mei 16:00u- za.16 mei 10:00u

Rondreis Azoren €.750,-

Deze Azoren rondreis start en eindigt in Terceira.  We zullen in deze weekreis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het  eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! De eilanden Sao Jorge en Graciosa zijn minder toeristisch en hebben kleine vissershavens maar ook mooie ankerplaatsen. Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

zeilen naar talisker op Skye

A15) Za. 16 mei 16:00u- za.23 mei 10:00u

Rondreis Azoren €.750,-

Deze Azoren rondreis start en eindigt in Terceira.  We zullen in deze weekreis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het  eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! De eilanden Sao Jorge en Graciosa zijn minder toeristisch en hebben kleine vissershavens maar ook mooie ankerplaatsen. Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

naar-staffa-fingals-cave-hebriden

A16) Wo. 27 mei 16:00u- Za.6 juni 10:00u

5 eilanden van Terceira - Sao Miguel €.1050,-

Deze Azoren zeilreis start in Terceira en eindigt in Sao Miguel.  We zullen in deze reis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het  eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! . Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed. Een nacht zeilen onder een ongekende sterrenhemel brengt naar het het grootste eiland van de Azoren, Sao Miguel. Hier zijn er voor iedereen legio mogelijkheden om deze zeilreis mooi af te sluiten.

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

img_1717

A17) Za. 6 juni 16:00u- Wo.17 juni 10:00u

5 eilanden van Sao Miguel-Terceira €.1050,-

Deze Azoren zeilreis start in Sao Miguel en eindigt in Terceira. De eerste dag bekijken we het "groene eiland" voordat de trossen los gaan en we zeil zetten voor een nachtvaart naar het westen. We zullen in deze reis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! . Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed. Deze reis eindigt in de haven van Praia da Vitoria op het eiland Terceira. 

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

 

zeilen naar talisker op Skye

A18) wo. 17 juni 16:00u- Wo.24 juni 10:00u

Rondreis Azoren €.750,-

Deze Azoren rondreis start en eindigt in Terceira.  We zullen in deze weekreis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het  eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! De eilanden Sao Jorge en Graciosa zijn minder toeristisch en hebben kleine vissershavens maar ook mooie ankerplaatsen. Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

hpim0653

A19) wo. 24 juni 16:00u- Za.4 juli 10:00u

Rondreis Azoren €.990,-

Deze Azoren rondreis start in Terceira.  We zullen in deze weekreis 4 of 5 eilanden van de Azoren bezoeken. Elk eiland van deze unieke archipel is weer anders maar enkele overeenkomsten zijn er zeker: prachtige wandelpaden, een vriendelijke bevolking en overal de kristalheldere Oceaan vol met zeeleven. Niet voor niks zijn de Azoren een van de bekendste gebieden om Walvissen te spotten. Maar ook dolfijnen en zeeschildpadden laten zich vanaf het schip van dichtbij bekijken. De volgende eilanden staan op het programma. Het  eiland Faial  mag dan wel klein zijn, het zit boordevol met prachtige bezienswaardigheden. Het eiland Pico heeft prachtige vulkaangangen die bezocht kunnen worden, maar ook wijngaarden en overal prachtige uitzichten op de hoogste berg van Portugal! De eilanden Sao Jorge en Graciosa zijn minder toeristisch en hebben kleine vissershavens maar ook mooie ankerplaatsen. Angra do Heroismo heeft een prachtige baai en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

6 plaatsen vrij (groepsboeking mogelijk)

 

HPIM0103a

Voor uw eigen groep een zeilreis organiseren langs de eilanden van de Azoren in mei/juni/juli 2020

De Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan is een ideaal gebied voor een fantastische zeilvakantie. Een heerlijk subtropisch klimaat en prachtige eilanden. Een gebied dat ideaal is op per schip ontdekt te worden. Op walvissafari, van eiland naar eiland hoppen in een gebied met kristalhelder water tussen afwisselende eilanden met veel afwisselende natuur en cultuur. Eric zorgt een afwisselend programma en voor de maaltijden aan boord. Prijs inclusief eten al voor €.750,- per persoon per week.

20160618_105124

Vanaf juli 2020 een oversteek van de Azoren naar het vaste land van Europa. Altijd al een keer willen doen? Nu de kans....

 

Wilt u verdere informatie of vast een periode in optie nemen...

 

Alle bovenstaande prijzen zijn in Euro en zijn per persoon, en inclusief havengelden, vaarkosten koffie/thee en goede maaltijden verzorgt door schipper/ kok Eric aan boord van het zeilschip de Pride. Drankjes en de heen-en terugreis naar de op-en afstapplaats zijn niet in de prijs inbegrepen.U kunt individueel aanmelden of met meerdere personen. Zeilervaring is niet nodig. 

Met 6 personen boekt u het schip exclusief voor uw eigen gezelschap.

Voor verdere informatie/reserveren

kunt u bellen met schipper: 

Eric Schepers 0651075400,of een E-mail sturen naar : info@cadans-charters.nl 

Cadans Charters is voor de aangeboden pakketreizen aangesloten bij de S.T.O. garantieregeling om in geval van onverhoopt faillissement uw reisgeld veilig te stellen. Lees hier de voorwaarden. 

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van BBZ/TCN van kracht. 

Voor onze privacyvoorwaarden klik hier