Welkom bij Cadans Charters en Training

Cursussen Vaarbewijs, Kustnavigatie en marifoon. Niet alleen uit een boekje leren maar theorie en praktijk aan boord van een varend schip. Een uniek concept aan boord van het zeilschip de " Pride".            

 

zeilen-naar-talisker-op-skye

kustnavigatie aangevuld met praktijktraining: Deze cursus is een goede basis voor het varen op de Europese kustwateren, In de cursus wordt veel aandacht besteed aan navigatie, getijde, veiligheid aan boord. Dit unieke concept met theorie en praktijk aan boord zorgt dat u goedbeslagen aan een mooie reis kunt beginnen. Aan boord van de Pride wordt deze cursus in 2018 gehouden op:

zondag 8 april 20:00u-vrijdag 13 april 15:00u €.395,-

20161002_164019

Dagcursus Marifoon:

Cursus basiscertificaat marifonie. Kort en bondig wordt u voorbereid op het examen. Verder worden er praktische tips voor het gebruik van de marifoon gegeven aan boord van een van onze schepen.

Aan boord van de Pride wordt deze cursus in 2018 gehouden op:

vrijdag 16 maart 13:00u-17:00u €.65,-

20140803_084943

Cursussen Vaarbewijs

Verschillende soorten van dagcursus vaarbewijs tot een 5-daagse cursus met praktijktraining. Getijde, koersuitzetten, meteo en reglementen op een duidelijke manier aan boord van ons schip uitgelegd.

Aan boord van de Pride wordt de volgende cursussen vaarbewijs in 2018 gehouden op:

vaarbewijs 1 vrijdag 24 maart 09:00u-17:00u €.125,-

vaarbewijs 2 zaterdag 25 maart 09:00u-17:00u €.125,-

 

Voor het opdoen van zeezeilervaring in combinatie met een leuke vakantie is Praktische Navigatiecursus Noordzee een aanrader.

Voor diegene die van plan zijn meerdaagse tochten te maken over de Noordzee is dit een goede opwarmer. Er worden zaken behandeld als: het werken met zeekaarten, almanakken en getijdengegevens, routering, het interpreteren van weerberichten en weerkaarten, 's nachts varen en wachtindeling, het gebruik maken van navigatiemiddelen zoals kompas,GPS, radar, AIS in theorie en praktijk. Er zal dit jaar koers gezet worden richting Schotse kust. Praktische Navigatie Noordzee in 2018

di 5 juni 10:00u -vr.15 juni Harlingen- Edinburgh €.750,-

Prijs is inclusief  maaltijden, koffie, thee en overnachtingen aan boord. De terugreis van Schotland naar Nederland is niet inbegrepen.

Heeft u zelf een groep van minimaal 4 personen dan kunnen we een cursus op maat organiseren. Gezamenlijk kunnen we dan data en opzet cursus samenstellen. Ook kunnen we privé cursussen geven om u voor te bereiden op het examen, of u te begeleiden aan boord van uw eigen schip. Dit op basis van een redelijk uurtarief. Vraag vrijblijvend om een offerte. De cursussen worden begeleid door Eric Schepers, docent in het nautisch onderwijs en tevens 30 jaar actief als beroepsmatig schipper in de Europese kustwateren.